Hej Lördagkväll..

Äntligen kväll! Idag har jag, sjuk och febrig, varit i lägenheten och tagit nästan allt som fanns kvar. Det var inte så mycket men tillräckligt för att bli helt slut. Jag har fått hjälp av mamma också med att städa där. Vi är nästan klara får jag väl säga. Men fy fan rent ut sagt vad jobbigt det är när man är febrig och näsan rinner och man nyser stup i kvarten. Nu är jag för tusan helt sårig nästan :(  Under tiden vi var i lägenheten så var Johan och hämtade de två resterande pallarna med ved som vi köpt. Vi köpte fem men kunde bara ta med oss tre hem när vi var där första gången. Nu är det busväder och regn så vilken tur att vi fick lagt plast över dem! Och att där ligger pressenning (eller hur det stavas) över de andra.
Nu har jag tv:n på och "så mycket bättre". Jag tycker det är ett mysigt program att titta på faktiskt. Men vissa av dem är tråkiga enligt min mening. Bland annat Eva och Mikael.. eller ja, det är väl dem. Jag älskar Jason och Laleh också. Vilken känsla Laleh har i låtarna när hon gör om dem. Helt fantastiskt! Andras texter får liksom ett annat liv när hon sjunger tycker jag. Fiint!


Då var det fredag..

Jaha då var det fredag. Skönt att det är lördag imorgon så jag slipper att missa en dag till på praktiken. Är hemma idag också och tror inte jag hade fixat att gå dit imorgon. Mår inte alls bra, var längesedan jag var såhär förkyld. Näsan rinner verkligen hela tiden och så mycket som jag nyst idag har jag nog inte gjort på hela året. Jag är trött och det är kallt men som tur är värmer spisen mig. Jag blir så stressad när jag är sjuk. Känner att jag har så mycket att göra som jag inte klarar av och som klumpar ihop sig till när jag är bättre. Speciellt nu eftersm vi renoverar i köket, måste hämta ved i helgen och jag måste ta det som är kvar i lägenheten och städa klart den i helgen. Den ska besiktigas på måndag och sen ska den nya hyresgästen ta över den 1/12. Vilket också betyder att denna hyran slipper jag betala! Helt underbart att hon ville ha den tidigare eftersom mitt kontrakt egentligen inte gått ut förrän den 1/1 annars.
Jag längtar lite efter mitt hjärta idag. Ikväll ska vi bara vara hemma och ta det lugnt och mysa. Det behöver vi båda två. Ska bli såå skönt! Trevlig helg!



Bilden är inte så bra och det ser annorlunda ut nu. Men spisen och mys värmen är densamma! :-)



Denna bilden togs för mer än 4 år sedan då vi bara träffats några månader! Helt underbart!


Avskyr att vara sjuk...

hej hopp..
Nu har jag lyckats bli sjuk då. Har bara väntat på det i stort sett eftersom jag har varit smått förkyld och trött ett tag. Och såklart skall det bryta ut när man har börjat praktiken. Kanske en kombination av att möta alla barns baciller och vara ute i det kalla vädret och småfrysa. Riktigt trisst är det :( jag började få ont bak i halsen efter lunch igår och sen blev det bara värre och värre. På kvällen frös jag något fruktansvärt fast att här var lika varmt hemma som vanligt. När vi lagt oss skakade jag som jag frös och fick ligga hos hjärtat för att få värme. Det gjorde till och med ont i mina ben och leder som jag frös.. undra om det är normalt? Till slut blev han iaf helt svettigt varm och jag också.. men trots det frös jag :( Har antagligen haft ganska hög feber. Har nog lite nu också. Men i flyttröran vet jag inte riktigt vart termometern är och jag orkar inte börja leta.
Jag tycker det är extra jobbigt att vara hemma från förskolan. Det känns liksom lite pinsamt.. men å andra sidan kan man väl inte hjälpa att man blir sjuk ibland. Jag brukar försöka jobba även om jag inte mår så bra. Men jag känner att jag kan inte pressa mig själv hur mycket som helst, får lyssna på kroppen ibland också. Hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon! Nu ska jag bädda ner mig i soffan och börja på en ny bok innan One tree hill börjar. Mycket mysigare om man inte varit dålig!

Första dagen på sista Vft:n! :-)

Ja idag var det första dagen av fyra veckors praktik på förskolan i klågerup. Detta är min allra sista period med verksamhetsförlagd tid som det så fint heter. Jag tar nämligen examen i januari! Helt underbart känns det. Svårt att första att man har pluggat i nästan tre och ett halvt år.. Tiden har ändå gått ganska fort måste jag säga. Så känns det nu men visst har det varit upp och ned gångar under tiden. Det som känns allra bäst är nog att vi är helt klara med vårt examensarbete. Vi blev klara för ungefär två veckor sedan och har skrivit på det sen i våras. Då trodde vi aldrig att det skulle ta slut! Vilken tur att vi har haft varandra. Jag tror inte att det hade blivit lika bra om jag skrivit med någon annan än Madde faktiskt. Det betyder mycket att man fungerar och tänker ungefär likadant och att man har samma mål.
Men tillbaks till vft:n. Jag var lite nervös i natt och i morse eftersom jag inte varit där sen i våras. Men jag fick ett varmt välkomnande med kram av min handledare och de flesta av barnen kände ju igen mig och många av dem fick jag också massa kramar av. Efter kanske 5 minuter där så kändes det inte alls nervöst utan mer som jag varit hemma några dagar pga sjukdom eller något. Inte alls som att det var ända sen i våras. Så Skönt! Min dröm är att få jobb där också. Det hade varit underbart. Jag ska faktiskt maila förskolechefen och bifoga mitt examensarbete också. Tydligen är hon intresserad av det ifall hon funderar på att anställa någon. Hoppas hoppas!! :-)  De söker nämligen förskollärare till just denna förskolan. Nä dax att laga lite middag snart och sen mysa i soffan ikväll :-) 

Finaste Rocky!

Tänk att han har varit med mig i nästan 6 år. 6 år av mitt livs resa har jag delat med honom. Tanken på att han en dag inte kommer finns med mig längre gör att jag får ont i magen o får tårar i ögonen. Hemskt kommer det att vara! Men tyvärr är det baksidan av att ha hund. Man får istället tänka på allt man får uppleva tillsammans och ta vara på tiden man har tillsammans. Det är en sak jag måste bli bättre på. Att ta vara på glädjen i stunder som snabbt försvinner förbi. <3


Tänk att han har varit med mig i nästan 6 år. 6 år av mitt livs resa har jag delat med honom. Tanken på att han en dag inte kommer finns med mig längre gör att jag får ont i magen o får tårar i ögonen. Hemskt kommer det att vara! Men tyvärr är det baksidan av att ha hund. Man får istället tänka på allt man får uppleva tillsammans och ta vara på tiden man har tillsammans. Det är en sak jag måste bli bättre på. Att ta vara på glädjen i stunder som snabbt försvinner förbi. <3


   
High Five!!

Välkommen till min nya blogg!

Nya och nya.. min enda blogg någonsin :P jag tycker det är mysigt och inspirerande att läsa andras bloggar men har inte förrän nu varit intresserad av att skriva själv. Jag kände innan att jag vill väl inte att alla skall kunna veta vad jag gör, tänker och känner. Det är ju privat. Men faktiskt kan man ju välja vem man vill ge adressen till.. jag tycker ju faktiskt om att skriva. Men det återstår att se hur det går.. kan hända att jag glömmer bort att jag har den. ;-)

RSS 2.0